2019-05-20 06:17:19• hírek • Bede Emőke

Hétfő hajnali baleset: közzétette elsődleges eredményeit a rendőrség

Noha mind a kilenc érintettet kórházba kellett szállítani, csak két nő szorult további ápolásra – tájékoztatta a Szatmár.ro-t a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője, Adriana Pop.

Az ISU legfrissebb közleménye szerint hétfőn, 0 óra 15 perckor futott be a segélyhívás, mely arról tájékoztatta a hatóságokat, hogy Halmi és Túrterebes között két jármű, egy kisbusz és személyautó összeütközött. A helyszínre a turci munkapont tűzoltói vonultak ki, ám mivel a balesetben kilenc személy, köztük négy gyermek is megsérült, további mentőegységek kiküldését kérték. Ennek nyomán újabb hat mentő rohant ki a balesethez, ahonnan az elsősegélynyújtást követően mindenkit a szatmári kórház sürgősségi osztályára szállítottak. Az orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy csak két, a kisbuszban utazó nő igényel további ellátást, a többiek kisebb zúzódásokkal megúszták az ütközést.


A rendőrség is közzétette idő közben a helyszíni vizsgálat elsődleges eredményeit. Mint közölték, a balesetért vélhetően az a 34 éves, zilahi sofőr tehető felelőssé, aki egy kereszteződéshez érve figyelmen kívül hagyta a STOP-tábla jelzését és körültekintés nélkül kihajtott az elsőbbséggel rendelkező útra. Balszerencséjére épp ekkor ért oda egy Audi márkájú személyautó is, melyet egy 20 éves, ugyancsak Szilágy megyei sofőr vezetett. A két jármű olyan erővel ütközött össze, hogy a Volkswagen kisbusz az árokban kötött ki.


A rendőrség az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indítottak eljárást.







 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: